«Τα δάκρυα του βουνού» στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης την Τετάρτη 24 Ιουλίου (ώρα 21:00) στη Δημητσάνα

Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019 09:10

 

Ειδική προβολή της ταινίας «Τα δάκρυα του βουνού»

 

στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

 

 

 

Tο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, την Τετάρτη 24 Ιουλίου (ώρα 21:00), ειδική υπαίθρια προβολή της δραματικής ταινίας του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Τα δάκρυα του βουνού» (2018, 111’), στο Υπαίθριο Μουσείο  Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

 

 

 

Η ταινία «Τα δάκρυα του βουνού»αποτελεί μια μεταφορά της Οδύσσειας στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Ένα μπουλούκι μαστόρων πέτρας περιπλανιέται όπου υπάρχει δουλειά χτίζοντας σπίτια, γεφύρια, σχολεία, εκκλησίες. Υλικά τους οι πέτρες, τα δάκρυα του βουνού. Και οι ίδιοι όμως ορεσίβιοι· ο τόπος τους φτωχός που τους σπρώχνει σαν άλλα δάκρυα του βουνού, να ξενιτευτούν για να ζήσουν. Όχι πολύ μακριά τους μαίνεται ο πόλεμος. Εξαιτίας του είναι αποκομμένοι απ’ τα χωριά τους σχεδόν δέκα χρόνια. Η προσπάθεια του πρωτομάστορα Μάρκου και των μαστόρων να επιστρέψουν σπίτι τους εξελίσσεται σε μια σκληρή και εξοντωτική Οδύσσεια.

 

 

 

Συντελεστές

 

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

 

Φωτογραφία : Δημήτρης Κορδελάς

 

Μουσική: Πλάτων Ανδριτσάκης

 

Μοντάζ: Πιέτρο Ραντίν

 

Σκηνικά-Κοστούμια: Δανάη Ελευσινιώτη

 

Casting:Λουκία Κατωπόδη

 

Βοηθός σκηνοθέτη: Αντώνης Τολάκης

 

Ήχος-Μιξάζ: Γιάννης Γιαννακόπουλος

 

Παίζουν: Νίκος Γεωργόπουλος, Σπύρος Ζαμπέλης, Αργύρης Κόγκας, Σπύρος Φωτίου, Γιάννης Ζαφειρόπουλος, Πάνος Κοψίδας, Μιχάλης Γκριγκορέ, Λουκία Κατωπόδη, Λυγερή Ταμπακοπούλου, Αγγελική Φίλη, Στέφανος Γκριγκορέ, Χάρης Γιούλης.

 

Παραγωγή : ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ-ΕΡΤ-Αρκτος-ΕΚΚ-2/35

 

 

 

H ταινία απέσπασε 3 βραβεία στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου στο Λονδίνο:

 

Ειδική Μνεία για Ταινία Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους, Καλύτερη Φωτογραφία (Δημήτρης Κορδελάς) και Καλύτερη Μουσική (Πλάτων Ανδριτσάκης).

 

*Η προβολή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Θερινού Σχολείου «Ο αγροτικός χώρος ως πολιτιστική κληρονομιά», που διοργανώνεται από τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού στη Δημητσάνα κατά το διάστημα 21-28 Ιουλίου 2019, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Γορτυνίας, το ΠΙΟΠ, το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας, την Κοιν.Σ.Επ. Μαίναλον και άλλους τοπικούς φορείς και πολίτες της Δημητσάνας.

 

**Η προβολή είναι αφιερωμένη στους Λαγκαδινούς μάστορες της Πέτρας και στο 3ο Εργαστήριο της Τέχνης της Πέτρας, που διοργανώνεται από τα Άνθη της Πέτρας κατά το χρονικό διάστημα 21-27 Ιουλίου 2019 στα Λαγκάδια.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο στο τηλέφωνο 27950- 31630 (καθημερινά 10:00-18:00, εκτός Τρίτης).

 

 

 

Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης

 

Κεφαλάρι Αϊ-Γιάννη, 220 07 Δημητσάνα

 

Τ: 27950 31630 | www.piop.gr

 

piopnews

 

 

 

 

 

 

ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΡΑ
NEWSLETTER
Συμπληρώστε τα στοιχεία σας για να λαμβάνετε εντελώς δωρεάν το Newsletter μας.
SOCIAL MEDIA

facebookΕπισκεφτείτε μας

twitterΑκολουθήστε μας

youtubeΔείτε μας

vimeoΔείτε μας